Vítejte na našem novém žůžo e-shopu!

Čočka červená loupaná BIO

Čočka červená je velmi oblíbeným druhem čočky, nepůsobí nadýmavě a její příprava na rozdíl od jiných luštěnin je velice rychlá. Loupaná má světle oranžovou barvu a nasládlou chuť.

Hmotnost: 1 kg
Dostupnost: Skladem     info
   
 
Ceny jsou uvedeny včetně DPH.

Vlastnosti a výhody: Čočka jedlá je křovinatá jednoletá rostlina z čeledi bobovitých. Pěstuje se v pěti barevnýchdruzích (červenáčernáhnědázelená a žlutá) v oblastech Středomoří a Střední Asii. Čočka červená je zdrojem kyseliny listové, železa, fosforu, zinku, vitamínu B6 a vlákniny. Je ze všech druhů čočky nejlépe stravitelná při  zachování vysokého obsahu bílkovin, a proto se hodí i pro malé děti a kojící maminky. Vláknina v ní obsažená pomáhá regulovat funkci střev, a tak je vhodnou prevencí proti zácpě. Čočka obsahuje ze všech luštěnin nejvíce železa, které podporuje krevní oběh a prospívá srdci. 

Použití: Snadné a rychlá příprava. Není potřeba ji před vařením namáčet, stačí pouze propláchnout. Vaří se také krátce asi 15 - 20 minut. Pozor, má tendenci se rozpadat a měnit barvu na žlutou, solíme až po uvaření. Obvykle se používá do polévek a pikantních předkrmů, pomazánek nebo jako kašovitá příloha. Skvěle chutná v kombinaci s obilovinami, například s rýží nebo quinoou. Je nedílnou součástí známého Indického dhálu, ale i dalších zajímavých pochoutek. Díky obsahu bílkovin, minerálních látek a vitaminů každé jídlo, do kterého červenou čočku přidáte, velmi zhodnotíte.

  • Administrativní zařazení: Luštěnina.
  • Složení: Čočka červená loupaná půlená 100 %. 
  • Země původu: Rusko, Kanada, Česká republika, Ukrajina.
  • Skladování: Skladujte v temném, chladném a suchém místě.

Může obsahovat stopy lepku.

//rychlydotaz
//video