Vítejte na našem novém žůžo e-shopu!

Himálajská sůl - jemná, růžová

Znáte už himalásjkou sůl? Pokud ne, vyzkoušejte ji, prospějete svému zdraví a skvěle dochutíte Vaše jídlo, avšak i v tomto případě se nedoporučuje soli užívat více jak 5 g denně.

Hmotnost: 1 kg
Dostupnost: Skladem     info
   
 
Ceny jsou uvedeny včetně DPH.
  • Složení: sůl himalájská 100%
  • Skladování: v teplotách od 20-45 °C a vlhkosti vzduchu od 54-87 %.
  • Legislativní zařazení: sůl himalájská jedlá kamenná
  • Země původu: Pakistán
  • Doporučenné dávkování: 1-5g denně (cca maximálně 1 čajová lžička)

Proč je toho poslední době tolik kolem soli?

Himalájská sůl, známá v oblasti původu jako 'bílé zlato', obsahuje 84 přírodních složek a minerálů, které jsou nezbytné pro zdraví, a to včetně hořčíku, draslíku, vápníku, sodík, fosforu a železa. Typické růžové zbarvení je důsledkem malého množství oxidu železa (rez). Zinek, selen, jód a měď jsou v soli přítomny ve stopovém množství. Obecně je tedy himalájská sůl považována za zdravou sůl, protože neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva a protože jde o přirozeně se vyskytující substanci. Obvykle se tato sůl prodává jako hrubozrnná, ale můžete ji také koupit v jemně namleté formě nebo ve velkých blocích, které mohou být použity k unikátním způsobům servírování kulinářských specialit. Bez ohledu na formu, ceněné přínosy minerálů jsou vždy k dispozici.

Himalájská sůl v bodech:

  • pomáhá dodat tělu vodu a důležité, čisté, minerály
  • vytváří zásadité prostředí v těle
  • udržuje rovnováhu mezi kyselým a zásaditým prostředím v těle
  • podporuje metabolické procesy
  • udržuje stálý poměr všech prvků v lidském těle
  • obsahuje železo: důležité pro krvetvorbu
  • vyvážený poměr sodíku a draslíku: správná funkce nervové soustavy (přenos nervových vzruchů)
 

 

//rychlydotaz
//video