- Složení: sůl himalájská 100%
- Skladování: v teplotách od 20-45 °C a vlhkosti vzduchu od 54-87 %.
- Legislativní zařazení: sůl himalájská jedlá kamenná
- Země původu: Pakistán
- Doporučenné dávkování: 1-5g denně (cca maximálně 1 čajová lžička)
Proč je toho poslední době tolik kolem soli?
Himalájská sůl, známá v oblasti původu jako 'bílé zlato', obsahuje 84 přírodních složek a minerálů, které jsou nezbytné pro zdraví, a to včetně hořčíku, draslíku, vápníku, sodík, fosforu a železa. Typické růžové zbarvení je důsledkem malého množství oxidu železa (rez). Zinek, selen, jód a měď jsou v soli přítomny ve stopovém množství. Obecně je tedy himalájská sůl považována za zdravou sůl, protože neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva a protože jde o přirozeně se vyskytující substanci. Obvykle se tato sůl prodává jako hrubozrnná, ale můžete ji také koupit v jemně namleté formě nebo ve velkých blocích, které mohou být použity k unikátním způsobům servírování kulinářských specialit. Bez ohledu na formu, ceněné přínosy minerálů jsou vždy k dispozici.
Himalájská sůl v bodech:
- pomáhá dodat tělu vodu a důležité, čisté, minerály
- vytváří zásadité prostředí v těle
- udržuje rovnováhu mezi kyselým a zásaditým prostředím v těle
- podporuje metabolické procesy
- udržuje stálý poměr všech prvků v lidském těle
- obsahuje železo: důležité pro krvetvorbu
- vyvážený poměr sodíku a draslíku: správná funkce nervové soustavy (přenos nervových vzruchů)