- Administrativní zařazení: Suché skořápkové plody
- Složení: Mléčná čokoláda 71 % (cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, sušené mléko plnotučné, rostlinné tuky: plamový olej, olej z máslovníku, Sal, olej z jader manga, sušená syrovátka, mléčný tuk, laktóza, emulgátory: lecitiny a polyglycerol-polyricín oleát, přírodní vanilkové aroma), jádra kešu ořechů 28 %, leštící směs (tapiokový škrob, cukr, šelak, kokosový olej, kyselina citronová, konzervant: kyselina sorbová). Může obsahovat stopy sóji a arašídů. V čokoládě obsah kakaové sušiny nejméně 25%.
- Země původu: Slovensko)
Vlastnosti a výhody: Bezkonkurenční výhodou kešu oříšků zalitých v mléčné čokoládě je bezpochyby jejich lahodná chuť. Není to však zdaleka všechno. Na výrobu se používají pouze kešu vysoké kvality a velikosti. Kešu jsou obecně nutričně bohatou pochoutkou, jsou napěchované bílkovinami, vlákninou, antioxidanty, železem a dalšími minerálními látkami. Kombinace polevy z mléčné čokolády s kešu je jako stvořená na mlsání ke kávě.
Použití: Kešu v mléčné čokoládě si nejlépe vychutnáte jen tak samotné, ale můžete s nimi i dozdobit dezert nebo je přidat do vlastního ovocno-oříškového mixu.