Mandloň patří mezi stromy vynikající svým bohatým květenstvím, které plodí peckovice se zeleným chlupatým povrchem. Uvnitř peckovic najdeme zploštělé semeno s dírkovaným povrchem, které skrývá oblíbená jádra mandlí. Mandle jsou velmi bohaté na hořčík, který v kombinaci s vápníkem našemu tělu zaručuje pevnost nehtů, vlasů a zdravou pokožku. Dále je hořčík potřeba pro správnou činnost srdce a nervové soustavy, proto je konzumace mandlí často doporučována při nejrůznějších psychických poruchách a neurózách. Mandle pro nás však nejsou významné pouze díky vysokému obsahu hořčíku, ale jsou také bohaté na proteiny, vitamin B1, B6 a E. Pravidelná konzumace mandlí proto příznivě působí proti demineralizaci kostí nebo osteoporóze, dodává kostem a svalům pevnost a pomáhá nám překonávat únavu a deprese. ALERGENY: Produkt obsahuje skořápkové plody a může obsahovat stopy arašídů a semen.
- Alergeny: produkt obsahuje obiloviny obsahující lepek, sojové boby, mléko, skořápkové plody, celer a může obsahovat podzemnici olejnou (arašídy), sezamová semena
- Složení: jádra mandlí 96%, směs koření kouřového aroma 2% (E621, sůl, maltrodextrin, E504, aroma - obsahuje alergen: sója, mléko, lepek, celer), rostlinný řepkový olej 1,6%, sůl 0,4%
- Skladování: skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.