Kešu pražené, solené
Strom původem z Jižní Ameriky se rozšířil postupně do Jižní Asie (Indie, Vietnam) a Afriky. Také se z kešu oříšků vyrábí jedinečný olej, který u nás není k sehnání. Ořechy kešu jsou výborným zdrojem bílkovin. Pro svůj obsah blahodárných látek jsou kešu ořechy oblíbené u příznivců zdravé výživy. Nenasycené mastné kyseliny jsou těmi nejvýraznějšími. Snižují hladinu cholesterolu v krvi. Mezi další blahodárné látky patří vitamíny A, B1 a E a další minerály (zinek, železo). Kešu oříšky též posilují nervovou soustavu - snižují deprese, nervozitu, podráždění, podporují regeneraci a snižují únavu, díky vysokému obsahu hořčíku podporují správnou činnost nervů a svalů, zlepšují myšlení a paměť, podporují tvorbu spermií, uvolňují svaly při dlouhodobém zatížení. ALERGENY: Produkt obsahuje skořápkové plody a může obsahovat stopy arašídů.
- Alergeny: produkt obsahuje sojové boby a může obsahovat podzemnici olejnou (arašídy)
- Složení: jádra kešu ořechů 98%, jedlá sůl 2%, řepkový olej
- Skladování: skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %
Mandle uzené
Mandloň patří mezi stromy vynikající svým bohatým květenstvím, které plodí peckovice se zeleným chlupatým povrchem. Uvnitř peckovic najdeme zploštělé semeno s dírkovaným povrchem, které skrývá oblíbená jádra mandlí. Mandle jsou velmi bohaté na hořčík, který v kombinaci s vápníkem našemu tělu zaručuje pevnost nehtů, vlasů a zdravou pokožku. Dále je hořčík potřeba pro správnou činnost srdce a nervové soustavy, proto je konzumace mandlí často doporučována při nejrůznějších psychických poruchách a neurózách. Mandle pro nás však nejsou významné pouze díky vysokému obsahu hořčíku, ale jsou také bohaté na proteiny, vitamin B1, B6 a E. Pravidelná konzumace mandlí proto příznivě působí proti demineralizaci kostí nebo osteoporóze, dodává kostem a svalům pevnost a pomáhá nám překonávat únavu a deprese. ALERGENY: Produkt obsahuje skořápkové plody a může obsahovat stopy arašídů a semen.
- Alergeny: produkt obsahuje obiloviny obsahující lepek, sojové boby, mléko, skořápkové plody, celer a může obsahovat podzemnici olejnou (arašídy), sezamová semena
- Složení: jádra mandlí 96%, směs koření kouřového aroma 2% (E621, sůl, maltrodextrin, E504, aroma - obsahuje alergen: sója, mléko, lepek, celer), rostlinný řepkový olej 1,6%, sůl 0,4%
- Skladování: skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
Mandle pražené, solené s bylinkami Valencia
Pro mandle Valencia je typická jejich výrazná mandlová chuť a vůně. Kromě toho jsou ale velmi výživné. Obsahují vysoké množství železa, zinku, vápníku a fosforu a dále také vitamíny B a E. Proto doporučujeme jíst mandle každý den. Mandle totiž snižují riziko infarktu, pomáhají k pevným zubům a kostem, zlepšují funkci nervového systému a působí kladně proti překyselení organismu. Pražené solené mandle s bylinkami se stanou Vaší novou závislostí. Pokud tyto mandle nabídnete i s dalšími pochutinami svým kamarádům a známým, tak věřte, že pražené, solené mandle Valencia s bylinkami zmizí ze stolu jako první. ALERGENY: Produkt obsahuje skořápkové plody a výrobky z nich a může obsahovat stopy jáder podzemnice olejné.
- Alergeny: produkt obsahuje sojové boby a může obsahovat podzemnici olejnou (arašídy)
- Složení: jádra mandlí 98%, slunečnicový olej, rozmarýn,tymián, oregano, saturejka, majoránka, bazalka, mořská sůl
- Skladování: skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
- Země původu: Španělsko