Vlastnosti a výhody: Jasmínová rýže by se dala popsat jako dlouhozrnná rýže s květinovou vůní a příjemnou chutí. Původně pochází z Thajska. Je lehce stravitelná a díky ekonomickému balení si na nich pochutná několikrát celá rodina.
Použití: Najdeme ji hlavně v receptech thajské a čínské kuchyně. Díky své výborné chuti si však získala oblíbenosti po celé Evropě i u nás. A tak si ji vychutnejte jakou báječnou přílohu k masu či zelenině nebo jako součást asijských pochoutek.
Způsob přípravy: Rýži důkladně propláchněte ve vlažné vodě. Vložte do hrnce s 1,5 násobným množstvím studené vody. Přiveďte k varu, poté stáhněte plamen a vařte asi 15 - 20 minut. Voda by se měla postupně vyvařit. Rýži promíchejte a nechte v hrnci ještě asi 5 minut dojít.
- Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich.
- Složení: Rýže jasmínová 100 % .
- Země původu: Vietnam.
- Skladování: Skladujte v temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu).
Může obsahovat stopy arašídů a jiných skořápkových plodů.